piątek, 14 lutego 2014

Sałatka z brokułami

Kolorowa, zdrowa, chrupiąca sałatka idealnie nadaje się na zimowe przyjęcie, kiedy brakuje nam światła. Dzięki niej możemy poczuć się jak na letnich wakacjach. Druga Połówka uwielbia takie warzywno-mięsne połączenie.
Składniki:
jeden brokuł
świeża czerwona papryka
ogórek zielony
puszka kukurydzy
opakowanie sera feta
podwójna pierś z kurczaka
małe opakowanie jogurtu
3 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i smażymy na oleju na patelni z każdej strony około 5 minut. Brokuł kroimy na drobne różyczki i gotujemy przez 4 minuty. Paprykę, ogórek i fetę w kostkę. Na odcedzone i ostudzone różyczki brokułu, wykładamy paprykę, ogórek, odcedzoną kukurydzę, kurczak, fetę. Przed samym podaniem przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu i wyciśniętych ząbków czosnku. Doprawiamy do smaku. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz