Krem:
Ugotować budyń śmietankowy. Wystudzić. Stopniowo połączyć z masłem o temperaturze pokojowej. Dodać 1/3 szklanki cukru pudru, łyżkę wódki oraz 20 dag mielonych orzechów włoskich.
Polewa:
Tabliczka gorzkiej czekolady Wedel z 1/4 margaryny Planta
Biszkopt:
Ubić pianę z 6 białek. Pod koniec ubijania dodać szklankę cukru. Stopniowo żółtka z jedną łyżką oleju. Przesianą szklankę mąki pszennej, 2 czubate łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wykładamy na tortownicę. Spód powinien być wyłożony papierem, ścianki nie. Biszkopt wspina się po blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni 35-40 minut. Ja swój opuszczam jeszcze na podłogę z wysokości pół metra:) Smacznego!
Biszkopt wspina się po blaszce? I upuszczasz go na podłogę? Ale zabawny przepis :)))
OdpowiedzUsuńApetyczny przy okazji też, może spróbuję zrobić, tylko mi wyjaśnij jak nim trzasnąć o tą podłogę :P
Trzymam blaszkę pół metra nad podłogą i puszczam....:)
OdpowiedzUsuń