Mały wszedł do kuchni w trakcie
przygotowywania sosu balsamicznego do sałatki. Zapach nie przypadł
mu do gustu, ale głód wziął górę i spróbował. Nie rozczarował
się i zjadł ze smakiem cały talerz.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 pomidory
1 czerwona cebula
garść zielonej pietruszki
3 jajka na twardo
2 łyżki octu balsamicznego
łyżeczka miodu np. spadziowego
Awokado obieramy i razem z pomidorami
oraz czerwoną cebulą kroimy w kostkę, dodajemy ćwiartki jajka na
twardo, posypujemy zieloną pietruszką. Na patelnię wlewamy dwie
łyżki octu balsamicznego i łyżkę miodu. Wszystko przygrzewamy i
gotowym sosem polewamy sałatkę. Do smaku można dodać szczyptę
soli i trochę pieprzu. Smacznego!
ja robie troche inaczej....dodaj bialego Aceto Balsamico bedzie ladniej wygladac i dobrze smakuje:)
OdpowiedzUsuńten ocet dobrze smakuje i całkiem dobrze wygląda:)
OdpowiedzUsuń