2 polędwiczki wieprzowe
mrożone prawdziwki
pieprz kolorowy, sól himalajska
koperek
200 ml śmietany 30%
łyżka masła
olej kujawski
cebula
1 łyżka mąki pszennej
Tok pracy:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju w rondlu. Dodać mrożone grzyby, a gdy się rozmrożą trochę masła. Chwilę podusić. Następnie wlać śmietankę. Sos można zagęścić mąką, którą dobrze jest przesiać. Przyprawić sos do smaku. Polędwiczki pokroić na centymetrowe plasterki. Posolić i popierzyć. Rozgrzać olej na patelni. Mięso smażyć po trzy minuty z każdej strony. Przełożyć do rondla z sosem. Całość chwilę podusić. Na koniec dodać koperek. Smacznego!
Dusicielka z G....c ;))
OdpowiedzUsuń