Składniki:
50 dag mascarpone
opakowanie biszkoptów San
szklanka wody kokosowej lub soku ananasowego
dwa kieliszki (do wódki) likieru kokosowego
6 jajek
szklanka cukru pudru
10 dag płatków migdałowych
10 dag wiórków kokosowych
Tok pracy:
Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodajemy serek mascarpone. Masę serową łączymy z ubitą pianą z trzech białek. Delikatnie mieszamy. W szklanym naczyniu układamy warstwę biszkoptów uprzednio nasączonych wodą kokosową z likierem. Wystarczy każde ciasteczko zanurzyć na trzy sekundy. Wykładamy połowę masy mascarpone. Całość posypujemy płatkami migdałowymi. Na to pozostały serek. Deser posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
Mniam
OdpowiedzUsuń