środa, 24 stycznia 2018

Muffiny bez jajek

Wlewam do miski mleko, olej. Wsypuję cukier. Szukam w lodówce jajek. Nie ma! Mały ostatnie zużył do swojej jajecznicy! Czy można upiec muffiny bez jajek. Okazuje się, że tak!
Składniki:
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju rzepakowego
pół szklanki cukru
1 cukier waniliowy
2 jabłka
2 łyżeczki sody
2 łyżeczki cynamonu
2 szklanki mąki
kilka kostek gorzkiej czekolady
Tok pracy:
Obrane jabłka zetrzeć na grubej tarce. Mleko, olej z cukrem utrzeć mikserem. Dodać starte jabłka. Przesiać do masy sodę, cynamon oraz mąkę. Wszystko zamieszać łyżką. Wlać do foremki. Do każdej muffiny włożyć kostkę czekolady. Piec w temperaturze 180 stopni 20-25 minut. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz