wtorek, 15 października 2013

Chińskie

Ostatnio z Drugą Połówką wspominałam czasy, kiedy na Wolności w Chorzowie powstała pierwsza restauracja i bar chiński. Fascynowała nas egzotyka, smaki potraw. Bogactwo warzyw połączone z mięsem. Potem zostaliśmy zalani chińszczyzną, ale do dnia dzisiejszego kiedy chcę zjeść coś smacznego, chętnie kieruję swe kroki w kierunku barów z chińszczyzną, których u nas i za granicą nie brakuje.
Składniki:
3 marchewki
2 białe części pora / cebula
Vegeta
pół paczki makaronu np. Lubella
2 piersi z kurczaka
olej
Marchewkę i pora kroimy w cienkie talarki. Przekładamy do rondelka z olejem, dodajemy jarzynkę do smaku. Dusimy na małym ogniu przez około pół godziny. Na patelnię wlewamy olej i smażymy pokrojone na małe kawałki mięso. Białko powinno się ściąć z dwóch stron. Mięsa nie smażymy zbyt długo, by się nie wysuszyło. Przekładamy do naszych warzyw. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z mięsem i warzywami. Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz