piątek, 18 października 2013

Spaghetti

Jest to potrawa, którą jestem wstanie zrobić po długiej podróży, a za każdym razem Małemu ślinka cieknie. Warunek jest jeden. Ma być bez mięsa. Z mięsem spaghetti mu nie smakuje. W Grecji poznaliśmy włoskie małżeństwo z dwójką dzieciaków, które poczęstowało takim spaghetti Małego, a ten odmówił...Stracił okazję spróbowania tej potrawy z rąk Makaroniarzy:)
Składniki:
makaron spaghetti
puszka pomidorów
mały przecier pomidorowy
cebula
kilka ząbków czosnku
parmezan
bazylia
pieprz sól
olej
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na patelni, dodać posiekany czosnek, po chwili pomidory z puszki, przecier i przyprawy. Gotować jeszcze pięć minut na małym ogniu. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Na głęboki talerz wykładamy makaron, na to sos. Całość obficie posypujemy parmezanem oraz bazylią. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz