czwartek, 26 czerwca 2014

Jogurt bananowo-truskawkowy

W Knurowie jest restauracja do której chętnie chadzamy na pizze oraz pasty. Mały nie byłby sobą, gdyby nie zamówił dodatkowego dania, deseru. Tym razem jego wybór padł na jogurt truskawkowy. Niestety deser mocno rozczarował, ponieważ okazał się być mdły, a bita śmietana tłusta. Mały smakosz miał porównanie, ponieważ kilka dni wcześniej robiłam jogurt na bazie truskawek. Dzisiaj postanowiłam dodać dla urozmaicenia smaku banana i po jogurcie nie ma już śladu....
Składniki:
duży jogurt np. Zott
30 dag truskawek
cukier ciemny do smaku
jeden banan
pół szklanki mleka/ maślanki/kefiru
Owoce myjemy, obieramy, banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie. Proste, pyszne, a jakie zdrowe. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz