sobota, 4 października 2014

Sałatka z awokado


Mały wszedł do kuchni w trakcie przygotowywania sosu balsamicznego do sałatki. Zapach nie przypadł mu do gustu, ale głód wziął górę i spróbował. Nie rozczarował się i zjadł ze smakiem cały talerz.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 pomidory
1 czerwona cebula
garść zielonej pietruszki
3 jajka na twardo
2 łyżki octu balsamicznego
łyżeczka miodu np. spadziowego
Awokado obieramy i razem z pomidorami oraz czerwoną cebulą kroimy w kostkę, dodajemy ćwiartki jajka na twardo, posypujemy zieloną pietruszką. Na patelnię wlewamy dwie łyżki octu balsamicznego i łyżkę miodu. Wszystko przygrzewamy i gotowym sosem polewamy sałatkę. Do smaku można dodać szczyptę soli i trochę pieprzu. Smacznego!


2 komentarze:

  1. ja robie troche inaczej....dodaj bialego Aceto Balsamico bedzie ladniej wygladac i dobrze smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ten ocet dobrze smakuje i całkiem dobrze wygląda:)

    OdpowiedzUsuń