poniedziałek, 23 maja 2016

Roladki drobiowe z farszem orzechowym

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
10 dag orzechów włoskich
7 sucharków
pół szklanki śmietany 30%
pieprz, sól, łyżeczka gałki muszkatołowej
sok z cytryny
2 łyżki masła
łyżka miodu
2 jajka
cukier
cynamon
Mięso kroimy na kotlety, rozbijamy. Kropimy sokiem z cytryny, solimy oraz przyprawiamy gałką muszkatołową. Sucharki kruszymy i namaczamy w śmietance, dodajemy pokruszone orzechy, utarte żółtka z łyżką masła oraz cukier, cynamon i sól do smaku. Masę orzechową łączymy z ubitą pianą z białek. Nakładamy na mięso i zwijamy w roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy miodem, kropimy wodą i okraszamy kawałkami masła. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz