środa, 22 marca 2017

Sałatka z tuńczykiem Gburka

Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
1 puszka tuńczyka w oleju
1 cebula
1 mała puszka kukurydzy
20 dag sera żółtego
6 łyżek majonezu
Tok pracy:
Oddzielamy ugotowane białko jajek od żółtek. Ścieramy na grubej tarce białka jajek i układamy w miseczkach lub misce. Odsączamy tuńczyk z oliwy i układamy na startym białku. Cebulę kroimy drobno i przekładamy na tuńczyka. Zawartość każdej miseczki smarujemy łyżką majonezu. Ser żółty ścieramy na drobnej tarce i przekładamy do salaterek. Odsączoną kukurydzę układamy na startym serze. Następnie trochę cebuli i startego żółtego sera oraz łyżkę majonezu. Na koniec ścieramy żółtko jajka. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz