wtorek, 8 marca 2016

Deser Rafaello

Składniki:
50 dag mascarpone
opakowanie biszkoptów San
szklanka wody kokosowej lub soku ananasowego
dwa kieliszki (do wódki) likieru kokosowego
6 jajek
szklanka cukru pudru
10 dag płatków migdałowych
10 dag wiórków kokosowych
Tok pracy:
Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę. Stopniowo dodajemy serek mascarpone. Masę serową łączymy z ubitą pianą z trzech białek. Delikatnie mieszamy. W szklanym naczyniu układamy warstwę biszkoptów uprzednio nasączonych wodą kokosową z likierem. Wystarczy każde ciasteczko zanurzyć na trzy sekundy. Wykładamy połowę masy mascarpone. Całość posypujemy płatkami migdałowymi. Na to pozostały serek. Deser posypujemy wiórkami kokosowymi. Wkładamy na kilka godzin do lodówki. Smacznego!


1 komentarz: