środa, 10 maja 2017

Bitki ze schabu

Składniki:

schab wieprzowy około 60 dag
seler naciowy..6,7 gałązek
biała część pora
3 marchewki
olej rzepakowy
pieprz, sól, Vegeta

Tok pracy:

Schab pokroić na 1,5 centymetrowe plastry, rozbić tłuczkiem, przyprawić pieprzem i solą z dwóch stron. Na rozgrzanej patelni z olejem, układamy rozbite mięso, chwilę smażymy z każdej strony. Bitki przekładamy do rondla i zalewamy sosem, który wytworzył się podczas pieczenia. Na patelnię powtórnie wlewamy olej, mięso smażymy z dwóch stron i wszystko przekładamy do garnka z mięsem. Białą część pora kroimy na talarki. Seler naciowy myjemy i kroimy kilka gałązek na kawałki. Obraną marchewkę ścieramy na grubej tarce. Warzywa układamy na bitkach. Całość delikatnie posypać Vegetą. Dusić na wolnym ogniu dwie godziny. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz