środa, 3 grudnia 2014

Orecchiette con chorizo y brocoli

Składniki:
1 brokuł
parę plasterków chorizo ok 10 dag
1-2 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
1 papryczka pepperoni
ser w Tesco można dostać Spanish cheese plate
sól, pieprz do smaku
makaron
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł podzielić na jak najmniejsze różyczki, przelać wrzątkiem. Umieścić na dużej patelni z przykrywką i kilkoma łyżkami oliwy z oliwek. Chwilę dusić- 7 minut powinno wystarczyć, następnie dodać pokrojony ząbek lub dwa czosnku, pokrojoną papryczkę pepperoni. Wymieszać. Dusić jeszcze 3 minuty. Dodać chorizo pokrojone na małe kawałeczki. Ugotowany i odcedzony makaron połączyć ze składnikami na patelni. Posypać serem. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz