wtorek, 19 stycznia 2016

Brokuły z cieciorką

Składniki:
1 brokuł
30 dag pieczarek
1 puszka cieciorki
2 woreczki ryżu jaśminowego
ząbek czosnku
3 łyżki masła
100 ml śmietany 18%
3 łyżki majonezu
Vegeta do smaku
Tok pracy:
Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na maśle i dodajemy odrobinę Vegety. Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie pięć minut, odcedzamy. Do przysmażonych pieczarek dodajemy starty na tarce ząbek czosnku, następnie robimy sos ze śmietany i majonezu i stopniowo wszystko łączymy. Wykładamy odcedzoną cieciorkę, różyczki brokułu na nasz sos. Podajemy z ryżem. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz