niedziela, 7 lutego 2016

Krokiety z mięsem

Farsz:
3 udka z kurczaka
mostek wołowy
3 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
przyprawy: Vegeta, pieprz, sól, 4 ziarenka ziela angielskiego, listek laurowy
jajko
bułka tarta
Mięso gotujemy z warzywami. Zostawiamy do wystudzenia. Obieramy mięso, mielimy i miksujemy z jajkiem i warzywami z zupy. Mięso nakładamy do upieczonych uprzednio naleśników. Ciasto na naleśniki robimy wedle uznania. Moje doprawiłam solą oraz małą łyżeczką cukru. Zwijamy w ruloniki lub trójkąty. Obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w tartej bułce i pieczemy na rozgrzanej patelni z olejem, tak by krokiet ładnie się zarumienił. Wywar można wykorzystać jako zupę z którą podamy nasze krokiety. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz