niedziela, 23 listopada 2014

Cukinia z mięsem mielonym i serem gorgonzola

W pierwszej chwili nie poznałam dziewczyny na okładce najnowszego numeru Pani. Spodobał mi się podtytuł "Jak trzeba potrafię być piękna". No właśnie na co dzień najczęściej biegam w jeansach lub leginsach, bez makijażu. Nie dawno mama urwisów pokazała im nasze wspólne zdjęcie z ich pierwszych urodzin. Dzieci rezolutnie spytały: "A kto to? Nie poznajecie, to ciocia." Chrześniak spojrzał na zdjęcie, na mnie......Czasami ja sama siebie nie poznaję :)  https://www.youtube.com/watch?v=NCZuYS-9qaw
Składniki:
4 cukinie
pół kg mięsa mielonego
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
dwa pomidory bez skórki
mała papryka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
cebula
chili
3 ząbki czosnku
oliwa
10 dag sera  gorgonzola
Cukinie przeciąć na pół i posolić.Cebulę zeszklić z papryką na oliwie, dodać mięso, gdy się podpiecze, dodać przyprawy i zioła. Na koniec przecier pomidorowy i pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć wszystko przez pięć minut. Mięso ułożyć na cukiniach, piec 30-40 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. Minutę przed wyłożeniem z piekarnika układamy kawałki gorgonzoli. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz